Четверг, 25.04.2024, 02:58

ПОЕЗД НОВОСТЕЙ

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 2
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Поиск
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входа
Погода
Архив записей
Видео
Главная » 2014 » Март » 19 » «Геройський» «КіберБеркут» чи тусовка ламерів?
20:25
«Геройський» «КіберБеркут» чи тусовка ламерів?

В мережі Інтернет завжди були «жуліки» та дилетанти, що присвоюють собі чужі досягнення. Так от і зараз, з’явилось «нове хакерське угруповання «КіберБеркут», як вони себе «гордівливо» називають. Але навіть поверховий аналіз їх діяльності вказує на те, що це звичайні шахраї, лузери та ламери.

Перевірте самі, провевши штатними пошуковими засобами сайту cyberguerrilla.org (кібергорілла) пошук за ключовими словами «berkut», «cyberberkut», «UA», «Ukraine», а також за назвами наведених у їх списку веб-ресурсів – отримаєте «вагомий» результат – ОБЛОМ!

Сам по-собі ресурс являє собою просту html-сторінку без будь-яких  характеризуючи слідів у коді, наповнення сторінки здійснюється вручну адміністратором шляхом підключення до системи керування нею (CMS) з віддаленої ІР-адреси, переважна більшість веб-сайтів, які наведені на сторінці у якості об’єктів DDoS-атак, що нібито мали місце та проводились «КіберБеркутом», є веб-ресурсами невеликих комерційних компаній, агентств новин, громадських і релігійних об’єднань та окремих осіб, які не пов’язані між собою тематично та створені із використанням безкоштовних стандартних дизайнерських пакетів (Ajax, Energine, Jumla), які характеризуються як такі, що мають досить велику кількість вразливостей.

При цьому, якщо «копнути» трішки глибше, починаєш розуміти, що Веб-ресурси державних органів, які наведені у переліку їх «геройських здобутків» та переможних «кібератак» створені у ініціативному порядку та не є офіційними сторінками держорганів. Більшість наведених у переліку сайтів досі функціонують без перешкод та у повному обсязі, а віднайти якісь сліди «геройських» DDoS-атак щодо вказаних веб-ресурсів взагалі не вдалося.

Єдиний веб-ресурс, який містить хоч деякі сліди несанкціонованого втручання (частковий дефейс) – orion.cv.ua, сайт невеличкої компанії, яка торгує сумками (мабуть хтось з цих «беркутівців» заплатив за шкіряну барсеточку, а отримав дермантинчик – лохонувся).

А якщо ви хоч іноді цікавитеся форумами та Інтернет – конференціями хакерської тематики, то стає зрозумілим, що цей перелік просто скопійований зі списку веб-ресурсів із вразливостями, які періодично там оприлюднюються.

А простеньке запитання на хакерському форумі про цих так званих «героїв», наражає вас на шквал глумління та небезпеку бути атакованим звичайними хакерами початківцями (навіть не професіоналами), через те, що не можете відрізнити угруповання новачків та ламерів, які в дійсності не мають відношення ні до яких потужних DDoS – атак, а тим більше на веб-ресурси НАТО та держорганів, а лише приписують собі чужі досягнення від більш-менш «поважних» хакерів.

Єдиним їх досягненням є те, що здогадалися використати у назві «розкручений» майданом та революцією бренд «Беркут», але при цьому лохами бути не перестали.

К. Марченко

Просмотров: 325 | Добавил: Vasiliy | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: