Четверг, 25.04.2024, 08:49

ПОЕЗД НОВОСТЕЙ

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 2
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Поиск
Календарь
«  Апрель 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Форма входа
Погода
Архив записей
Видео
Главная » 2014 » Апрель » 3 » Звернення «шахтарів» Донбасу, чи «это хто тут шахтёр?»
16:03
Звернення «шахтарів» Донбасу, чи «это хто тут шахтёр?»
Нещодавно в Інтернеті з'явилось дуже «цікаве» відео - звернення шахтаря Донбасу до Віктора Януковича та українців. Цікаве у першу чергу тим, що звертається на ньому дуже одіозний «шахтар» з дуже « грамотною» мовою Тушпіка Сергій Іванович (він сам так себе назвав). При цьому він не просить Януковича повернутись, а вимагає!!!

По-перше. Сама стилістика розмови вказаного персонажу не залишає ніяких сумнівів, що він представник, якщо і донецьких, то ніяк не шахтарів, а гопників, при чому мабуть вже побувавши в місцях позбавлення волі. Досить специфічний та характерний сленг про це свідчить.

Єдине, що не зрозуміло, чому ті, хто йому замовив цей виступ, не врахували ці недоліки та не написали нормальний текст (до речі, свою текстовку він вивчив непогано, навіть і від себе зміг щось добавити), а також не поспілкувались з справжніми шахтарями, щоби бути «в курсі всіх базарів». Зокрема, як відомо кожному шахтарю, вже давно на вибухових роботах використовується не тротил, а хімічні з'єднання ігданітів, іфзанітів, карботолів, нітрогліцерину та ін., але замовникам цього епосу мабуть було це невідомо, та й шукати посібники було ліньки. То де ж він візьме ту кількість тротилу, щоби «підірвати всіх», стерти з лиця землі, та ще й «не брати полонених та не залишати поранених»?

І по-друге. Необхідно було трішки перевдягнути цього «шахтаря». А то якось підозріло виглядає шахтар з чистими і немозольними руками, в дорогій (навіть на відео це видно), зовсім не за 100 грн., сорочці із недешевими запонками та «болтом» (печаткою) на пальцях. Та й часи на ньому явно не з дешевих.

Ну той що? Запитаєте ви, шахтарі отримують гідну заробітну плату, можуть собі дозволити. Але тут я не згоден. У мене є знайомі, справжні шахтарі, які може й можуть собі дозволити, але вони дозволяють собі народжувати та виховувати дітей, вчити їх та давати путівку в життя. Я пам'ятаю і шахтарські страйки і їх походи на Київ, і чомусь таких «шахтарів» серед них не було. І серед їх лідерів профспілкового руху, теж таких мажорів не було.

Тому і здається мені, що цей Тушпіка Сергій Іванович якщо і має якесь відношення до шахтарів, то тільки те, що у рідному шахтарському Донбасі фарцував та гопничав, заважаючи спокійно жити і самим шахтарям, і їх сім'ям. Ось і зараз, замість того, щоби хоч щось зробити заради миру та злагоди в Україні, він намагається розділити Україну, посварити Схід та Захід, внести смуту та порушити мир і спокій в державі. Саме такі іроди та іуди готові за гроші на все, не розуміючи, що здобуті таким шляхом гроші - добра не принесуть.... Тай гроші ці скоріш за все російські, то я не здивуюсь, якщо цей Тушпіка скоро десь проявиться в районі Ростова-на-Дону....
Просмотров: 246 | Добавил: Константин | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: